tekenen en schilderen                                              TERUG                    
per blok
onder leiding van Rob Heijman
 
 
Deze cursus op de woensdagavond is een cursus van 24 lessen verdeeld in twee blokken van 12 lessen. In het eerste blok komen de basisvaardigheden van het tekenen aan bod. In het tweede blok worden een aantal schildertechnieken behandeld.
Je kunt per blok inschrijven.
 
In het eerste blok van 12 lessen wordt ingegaan op het begrip tekenen en schetsen oftewel onderzoekend tekenen. Er wordt gewerkt met de meest elementaire materialen zoals potlood, houtskool en diverse krijtsoorten. Maar ook het tekenen met pen en inkt komt aan bod.
De basis voor het tekenen en schetsen goed kijken is een belangrijk aandachtspunt in deze lessen.
Voor beginners een mooi uitgangspunt maar ook voor diegene met (teken)ervaring zijn deze lessen een uitdaging om hun basis van het tekenen te verbreden en te verdiepen.
 
In het tweede blok worden diverse schildertechnieken behandeld met name aquarel en acryl.
De vaardigheden die in het eerste blok zijn behandeld kunnen van pas komen in dit blok, vooral in het opzetten van een te maken aquarel of acrylschilderij. Het is echter geen voorwaarde; men kan ook heel direct met deze schildertechnieken aan de gang.
 
In beide blokken komen beeldende begrippen aan bod zoals: kompositie, structuur en textuur, het gebruik van vormen, perspectief en/of ruimtelijkheid, werken naar de werkelijkheid maar ook abstractie. En in het schilderblok komt natuurlijk het gebruik van kleur om de hoek kijken.
 

tekenen en schilderen (12 lessen per blok)
woensdagavond 19.30 - 21.30 uur
per blok  170,- (excl. materiaal)
knipkaart mogelijk
de Poorterij, Nieuwstraat 2, Zaltbommel
start 1e blok: 19 september